Nejnovější články

Vážení, chtěli bychom vás a členy z vašich okresní...

Číst dále..

Vkládám odkaz na rozhovor s lídrem KSČM Zdeňkem On...

Číst dále..

VOLEBNÍ PROGRAM KSČM TRUTNOV   Zajistím...

Beseda s Kateřinou Konečnou

Vážení,
chtěli bychom vás a členy z vašich okresních stranických organizací pozvat na besedu s předsedkyní KSČM Kateřinou Konečnou.
Beseda se koná ve čtvrtek 3.11.2022 v předsálí v Kulturním centru Golf Semily, od 17,30 hodin.
Velmi bychom ocenili, kdybyste přijali naše pozvání a dorazili na akci. Samozřejmě se nám jedná o důstojnou účast na akci, která je veřejně prezentovaná.
Třeba bude i příležitost, jak se dohodnout o společném angažmá komunistů na severu a severovýchodě Čech v protestním hnutí proti vládě.

Volební program KSČM pro město Trutnov

KSČM_LOGO.jpg

VOLEBNÍ PROGRAM KSČM TRUTNOV

1. Zajistíme, aby každý občan Trutnova měl svého registrujícího praktického lékaře a stomatologa.
  1. Zahájíme výstavbu nových nájemních bytů s možností jejich budoucího odkoupení a zajistíme přiměřený počet tzv. startovacích bytů.
  1. Nenecháme padnou trutnovské živnostníky a drobné podnikatele v důsledku energetické krize zaviněné vládou.
  1. Navýšíme počet míst v jeslích a mateřských školkách pro děti předškolního věku.
  1. V úzké spolupráci s občany lokalit Kryblice, Zelená Louka a Smeťák vyřešíme problémy s parkováním, např. formou výstavby abonentního parkování v parkovacích domech.
  1. Vytvoříme širokou nabídku kulturního a společenského vyžití pro všechny generace občanů města Trutnova, blízkého a širokého okolí.

volte číslo 1

Komunistická strana Čech a Moravy vyzývá předsedu vlády České republiky Petra Fialu k rezignaci.

Komunisté jsou dlouhodobě znepokojeni chováním předsedy vlády, které vyvrcholilo veřejně vysloveným pohrdáním občany ČR, kteří v sobotu 3. září 2022 přijeli vyjádřit svůj odpor k řadě kroků vlády, protože členové vlády dávají stále více najevo, že občan jejich země pro ně není na prvním místě. Lidé, kteří zaplnili pražské Václavské náměstí, dali svojí účastí najevo, že současná pravicová vláda ohrožuje jejich důstojný život a je pro ně nepřijatelná.

Tvrzení Fialy o tom, že tito lidé podlehli ruské propagandě či dezinformační kampani jsou dalším cynickým projevem člověka, který funkci předsedy vlády nezvládá a svým chováním škodí většině občanů naší země.

KSČM již od zahájení vojenské operace Ruské federace na území Ukrajiny, jako principiálně protiválečná strana, opakovaně zdůrazňuje svůj trvalý požadavek na mírové řešení situace na Ukrajině a požaduje ukončení všech vojenských operací, které jsou v rozporu s mezinárodním právem.

KSČM dlouhodobě poukazuje na neoddiskutovatelnou neschopnost vlády premiéra Fialy řešit extrémní nárůst cen energií, pohonných hmot, potravin a dalšího zboží každodenní spotřeby, kdy inflace dosahuje nejvyšších čísel od vzniku samostatné České republiky.

Vedení KSČM

„Pokračují v destabilizaci střední třídy. Důchodce a matky samoživitelky uvrtávají do bídy,“ říká na adresu vlády europoslankyně a předsedkyně KSČM Kateřina Konečná. V souvislosti s radou předsedkyně TOP 09 Pekarové ohledně „svetrů“ mluví o výsměchu lidem. „Paní Pekarovou bude jistě hřát kabát. Z ostudy kabát,“ podotýká. Vyjádřila se i ke slovům premiéra Fialy ohledně poplatků za bydlení a vysvětlila, co ji rozčílilo na diskusi s lidovcem Zdechovským. Nešetřila ani hnutí STAN. Rozebrala také, co se vlastně dělo kolem ropovodu Družba.